Denna sida och dess information är till för personal inom hälso-och sjukvården.

Nutricia har en stark önskan att öka kunskapen om medicinsk näring bland sjukvårdpersonal. Vi håller sjukhus, vårdhem, hemtjänster, studenter, apotek och grossister uppdaterade om produkt-och utveckling, forskning och studier samt våra kurser och akademiska evenemang. Vänligen bekräfta här att du arbetar inom hälso-och sjukvården. Om du är patient eller anhörig kan vi också hjälpa dig att komma till våra sidor speciellt för er. Om du vill ändra ditt val i framtiden måste du ta bort dina cookies.

Kompass – på kurs mot symptomfrihet

Välkommen att ta del av det senaste inom ämnet komjölksallergi och diskutera matallergirelaterad problematik tillsammans med dina kollegor och handledarna Anna Winberg och Robert Saalman.

Datum: 16 maj 2018
Tid: 8:30-16:30
Plats: Skövde
Lokal: Scandic Billingen, Trädgårdsgatan 10, Skövde

 

Inbjudna föreläsare:

Anna Winberg, Barnallergolog Norrlands Universitetssjukhus.
Robert Saalman, Docent, Överläkare vid sektionen Pediatrisk Gastroenterologi, Hepatologi och nutrition, Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus, Göteborg.

 

 

Anmäl dig härSista anmälningsdatum: 20180416

Tillbaka till alla aktiviteter

Målgrupp

Barnläkare på kliniker och barnmedicinska mottagningar i öppen och slutenvård, distriktsläkare med ansvar för BVC, allergisjuksköterskor, barndietister med erfarenhet av allergi samt multiprofessionella team från allergimottagning.

Kursens upplägg

Deltagarna arbetar i mindre grupper där praktikfallen utvecklas stegvis med ny information och nya frågeställningar. Patientfallen diskuteras sedan gemensamt med hela gruppen och förankras i teori och kortare föreläsningar med hjälp av kursens handledare.

Kompass

Kompass är utvecklad på initiativ av Nutricia och genomförs i samarbete med Anna Winberg, Överläkare vid Barn- och Ungdomscentrum, Norrlands Universitetssjukhus, Umeå och Robert Saalman, Docent, Överläkare vid sektionen Pediatrisk Gastroenterologi, Hepatologi och nutrition, Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus, Göteborg.

För mer information och frågor

Åse Håkansson

Brand Manager, Paeds

ase.hakansson@nutricia.com072-160 29 22

Inbjudan och information

Inbjudan

Läs mer