Denna sida och dess information är till för personal inom hälso-och sjukvården.

Nutricia har en stark önskan att öka kunskapen om medicinsk näring bland sjukvårdpersonal. Vi håller sjukhus, vårdhem, hemtjänster, studenter, apotek och grossister uppdaterade om produkt-och utveckling, forskning och studier samt våra kurser och akademiska evenemang. Vänligen bekräfta här att du arbetar inom hälso-och sjukvården. Om du är patient eller anhörig kan vi också hjälpa dig att komma till våra sidor speciellt för er. Om du vill ändra ditt val i framtiden måste du ta bort dina cookies.

Anamix Junior – (MMA/PA)

Anamix Junior – (MMA/PA)

För kostbehandling av metylmalonsyraemi eller propionsyraemi hos barn från 1– 10 år. MMA/PA Anamix Junior är en proteinersättning i pulverform för tillredning av dryck,

Produktfaktablad

Innehåller ej metionin, treonin, valin och isoleucin. Innehåller essentiella och icke-essentiella aminsyror, fett, kolhydrat, vitaminer, mineraler och spårämnen.

MMA/PA Anamix Junior är en proteinersättning i portionsförpackning för tillredning av dryck, avsedd för kostbehandling av metylmalonsyraemi eller propionsyraemi hos barn från 1– 10 år. MMA/PA Anamix Junior är fri från metionin, treonin och valin samt har ett lågt innehåll av isoleucin. I övrigt en balanserad blandning av essentiella och icke essentiella aminosyror, kolhydrat, fett, vitaminer, mineraler och spårämnen. Berikad med den essentiella fettsyran DHA (dokosahexaensyra) och Nutricias kostfiberblandning MF6.

Indikation

För kostbehandling av metylmalonsyraemi eller propionsyraemi hos barn från 1– 10 år.

Dosering

Doseringen är individuell och ska göras i samråd med dietist eller läkare.

Försiktighetsåtgärder

Proteinersättningen måste kompletteras med ordinerad mängd vanlig mat för att täcka behovet av naturligt protein, vätska och övriga näringsämnen. Bör intas i samband med måltid och det dagliga intaget av MMA/PA Anamix Junior bör fördelas jämnt över dagen.

Servering

Se produktblad för rekommenderad tillredning och spädning.

Hållbarhet

Se bäst före datum på burk framsida (dag-månad-år).

Förvaring

Oöppnad burk lagras torrt, ej över normal rumstemperatur och ej i direkt solljus. Öppnad burk, försluts med lock och används inom 2 veckor.

Viktigt

Proteinersättningen måste kompletteras med ordinerad mängd vanlig mat för att täcka behovet av naturligt protein, vätska och övriga näringsämnen.

Sortimentsguiden för Metabola sjukdomar ger en överblick över några av våra specialprodukter. Behöver du mer ingående information om en specialprodukt är du välkommen att kontakta oss på Nutricia, så hjälper vi till. Kontakta oss

Sortimentsguide Medfödda metabola sjukdomar

Ladda ned

Beställningsinformation

Kan köpas på apotek. Vårdenheter kan beställa direkt från vår webshop: www.nutricia.se/order, e-post: order.amnse@nutricia.com,  telefon: 08-24 15 30.

MMA/PA Anamix Junior 
Best. nummer: 90 04 62
Förpackning: 400 g

Relaterade produkter

Anamix Infant - (MMA/PA)

Anamix Infant - (MMA/PA)

Modersmjölksersättning för spädbarn med metylmalonsyraemi och propionsyraemi. För kostbehandling av metylmalonsyraemi (MMA) och propionsyraemi (PA) hos spädbarn 0–1 år.

Läs mer
XMTVI Maxamum - (MMA/PA)

XMTVI Maxamum - (MMA/PA)

Proteinersättning avsedd för kostbehandling av metylmalonsyraemi och propionsyraemi (MMA/PA) hos barn över 8 år, vuxna samt gravida.

Läs mer