World Health Day Nutricia 2019

7 April 2019

Världshälsodagen 2019

Världshälsodagen är instiftad av Världshälsoorganisationen WHO, som är FN:s fackorgan för hälsofrågor.  Den 7 april varje år uppmärksammas Världshälsodagen globalt och även av oss på Nutricia.

Enligt WHO:s konstitution är målet att alla människor ska uppnå högsta möjliga hälsa, där hälsa definieras som ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. WHO uppmanar människor som har tillgång till kvalitet, prisvärd hälso- och sjukvård för att förespråka lika tillgång till vård, överallt. Läs mer om världshälsodagen

Nutrica och Danones arbete
Vi arbetar dagligen med att göra livet lättare för dem som har specifika nutritionsbehov. Vårt fokus ligger alltid i att alla människor ska kunna leva ett sunt liv i dess fulla utsträckning.
Nutricias vision är att leda utvecklingen och bana väg för användandet av avancerad medicinsk nutrition inom sjukdomsbehandling och på så sätt utveckla och uppnå Danones vision: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”.
Vi tror på att rätt typ av näring hjälper till att visa positiv och hälsoskillnad.

“Vår ambition är att etablera medicinsk näring som en integrerad del av vården och hjälpa läkare och vårdgivare att ge bästa möjliga vård åt sina patienter.”
– DOMINIQUE POIROUX, vice vd, avancerad medicinsk näring

Läs mer om vårt arbete för längre och mer hälsosamt livDela

Läs mer om Nutricias arbete

Om oss

Nutricia Advanced Medical Nutrition är ett specialiserat hälsoföretag inom Danonekoncernen.

Läs mer

Terapiområden & medicinsk nutrition

Medicinsk nutrition ses idag som en mycket användbar och ibland helt avgörande del inom sjukvården.

Läs mer

Nutricia Forskning

Innovativa produkter är resultat av banbrytande forskning inom nutrition och hälso- och sjukvård.

Läs mer

Jobba hos oss

Har du ett gediget intresse för hälsa och nutrition? Då kanske du vill bli vår nya medarbetare? Läs mer om hur det är att jobba på Nutricia och se våra lediga tjänster

Läs mer
Print Page