Nutricia Onco World Cancer Day

4 februari 2019

World Cancer Day 4 februari

World Cancer Day uppmärksammas idag över hela världen och även av oss på Nutricia. Vi arbetar dagligen med att lyfta nutritionens roll vid cancerbehandling.

Vi strävar efter att vara med under hela resan för att kunna stödja patient, anhöriga och sjukvårdspersonal. Detta för att kunna hjälpa till med att bidra till en bättre livskvalitet.

INITIATIV ÅRET OM
Under 2018 gjorde vi flertalet initiativ inom området.

Produktlansering
Vi lanserade 3 nya smaker av näringsdrycker med sensoriska egenskaper, för att möta cancerpatienters förändrade smakupplevelser under cancerbehandling. Läs mer

Decemberdagen
Vi anordnade Decemberdagen – en utbildningsdag med tema Sensorik och Läkemedelsinteraktioner.

Under dagen hölls föreläsningar inom sensorik hos patient, sensorik från det kliniska perspektivet samt läkemedelsinteraktioner och nutrition. Denna utbildningsdag gick även att delta på via ett webinar som livesändes under dagen. Ytterligare ett uppskattat steg till att fler ska få tillgång till våra utbildningar, föreläsningar och initiativ.

Onkologidagarna 2019
 För dig som arbetar inom cancervård anordnas Onkologidagarna i Stockholm 18-21/3, 2019

Våra produktspecialister finns på plats för att berätta om bl.a.  nutritionens roll, förekomst & konsekvenser av smakförändringar vid cancerbehandling.Temat för årets möte är Livsstilsrelaterad cancer och ämnet för ST-kursen är Cancerscreening: Dåtid, nutid, framtid.  Läs mer Dela

Relaterade artiklar

Onkologi

Vid cancer är det vanligt förekommande med otillräckligt näringsintag som kan leda till viktminskning. Mer än 50 % av alla cancerpatienter upplever viktminskning vid diagnos och hos många patienter fortsätter näringsstatusen att försämras under och efter behandling.

Läs mer

Nutritionsbehandling vid cancer

I en artikel från "Nutritionsfakta nr 6 2018 " skriver Ola Wallengren, leg dietist, med dr, Sektionen för Gastroenterologi och Hepatologi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg om hur nutritionsbehandling kan ge positiva effekter.

Läs mer

Nordiskt onkologimöte med fokus på nutrition

Den 5 april 2018 anordnade Nutricia ett nordiskt onkologimöte i Oslo med fokus på medicinsk nutrition som en integrerad del av den onkologiska behandlingen.

Läs mer
Print Page