Denna sida och dess information är till för personal inom hälso-och sjukvården.

Vi håller sjukhus, vårdhem, hemtjänster, studenter, apotek och grossister uppdaterade om produkt-och utveckling, forskning och studier samt våra kurser och akademiska evenemang. Vänligen bekräfta att du arbetar inom hälso-och sjukvården eller om du är patient med recept. Om du är patient eller anhörig kan vi också hjälpa dig att komma till våra sidor speciellt för er. Om du vill ändra ditt val i framtiden måste du ta bort dina cookies.

KetoCal 3:1

KetoCal 3:1

KetoCal 3:1 är komplett näring i pul­verform med högt fett och lågt kolhydratinnehåll.

Produktfaktablad

Blandas med vatten till dryck, sondnäring, alternativt som ingrediens i matlagning och bakning. Används i ke­togen kost vid behandling av terapiresistent epilepsi men även vid vissa andra sjukdomar och tillstånd. Fungerar som enda näring eller som komplement till övrig mat för att bibehålla ketos. Innehåller fett, mjölkprotein, ami­nosyror, kolhydrat, vitaminer, mineraler och spårämnen samt är supplementerad med de långkedjiga fettsyrorna dokosahexaensyra (DHA) och arakidonsyra (ARA). Fri från transfett. Glutenfri. Halal-certifierad.

 

Indikation

KetoCal 3:1 är livsmedel för speciella medicinska ändamål och används i kostbehandlingen av terapiresistent epilepsi men också vid andra sjukdomar och tillstånd där ketogen kost är indicerad. Fungerar som enda näring eller som komplement till övrig mat vid ketogen kostbehandling.

Dosering

Doseringen är individuell och skall göras i samråd med dietist och läkare. För att den högre fetthalten ska tolereras vid introduktion av ketogen kost, kan det vara nödvändigt att börja med en lägre koncentration.

Kontraindikation

KetoCal 3:1 kan användas som enda näringskälla till barn i åldern 0–6 år och som komplement till övrig mat från 6 år.

Hållbarhet

Bäst-före-datum (dag-mån-år) finns angivet på undersidan av burken. Öppnad burk förbrukas inom 1 månad.

Förvaring

Oöppnad burk förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur. Öppnad burk används inom 1 månad. Tillredd näring kan förvaras i kylskåp upp till ett dygn.

Servering

Se produktblad för rekommenderad spädning och tillredning.

Smaker

Neutral

Viktigt

Livsmedel för speciella medicinska ändamål och används under medicinsk övervakning.

Instruktioner

Tillredning för dryck eller sondnäring.

Läs mer

Beställningsmall

Ladda ned

Beställningsinformation

Kan köpas på apotek. Vårdenheter kan beställa direkt www.nutricia.se/order Tel: 08-24 15 30. E-post: order.amnse@nutricia.com

KetoCal 3:1 neutral
Best. nummer: 75 14 97
Förpackning: 300 g

Relaterade produkter

KetoCal 4:1

KetoCal 4:1

En komplett drickfärdig specialnäring för kostbehandling av terapiresistent epilepsi. Även vid andra sjukdomar och tillstånd där ketogen kost är indicerad.

Läs mer
KetoCal 4:1 LQ

KetoCal 4:1 LQ

En komplett drickfärdig specialnäring för kostbehandling av terapiresistent epilepsi. Även vid andra sjukdomar och tillstånd där ketogen kost är indicerad.

Läs mer
Print Page