Cook along för dig som äter lågproteinkost

Efter två lyckade år är det dags igen – Nutricia bjuder in dig till 2025 års cook along med dietisten och kokboksförfattaren Sara Ask.

Sara har stor erfarenhet av att laga lågproteinmat för alla åldrar, och precis som tidigare år kommer hon och Nutricia att guida oss genom nya recept – men i år med ett extra fokus på food-prep och smarta tips för att göra din lågproteindiet lite enklare att följa i vardagen.

Two women in Nutricia aprons in a kitchen making lowprotein diet recipes.

Under cook alongen får du både laga mat tillsammans med oss och ta del av inspiration kring hur du kan förbereda och planera dina måltider för att få en smidigare vardag med PKU. Vill du bara titta på livesändningen och laga recepten vid ett senare tillfälle är det såklart helt upp till dig!

Eftersom vi sänder live har du möjlighet att ställa frågor direkt till både Sara Ask och oss på Nutricia via kommentarsfältet – och ta del av tankar och funderingar från andra deltagare med PKU.

Vilka förkunskaper krävs: INGA. Passar dig som aldrig använt en spis tidigare och dig som lagar mycket mat och vill ha inspiration. Känner du kanske en tonåring som behöver lite utbildning?

För vem? Alla som äter lågproteinkost, barn som vuxen. Receptet går att anpassa efter just ditt proteinbehov.

Hur? Cook alongen sker digitalt – du deltar hemifrån via länk. Du får en inköpslista i förväg så att du kan förbereda dig inför matlagningen.

Anmäl dig här!

 

Kika gärna in förra årets Cook Along här:

 

Se även Cook alongen från 2023 där Sara lagar pastasås här:

 

Hoppas du får en fantastisk matlagningsupplevelse!