Fenylketonuri (PKU)

Fenylketonuri (PKU) är en medfödd metabol sjukdom som innebär en defekt i omvandlingen av proteiner i kroppen. Här kan du hitta mer information om vad PKU är, hur det behandlas, få tips och råd och spännande recept med lite protein.

Nyhet!

PKU Lophlex Select – en ny generation med PKU Lophlex LQs

Läs mer!

Matlagningsträff: En enklare vardag

I samarbete med PKU-föreningen är vi på Nutricia glada över att bjuda in till en matlagningsträff tillsammans med kokboksförfattaren och dietisten Sara Ask.

FÖR VEM?
Dagen riktar sig till familjer med yngre barn, från ettårsåldern till tidig mellanstadieålder. Hör av dig om du är tveksam till om dagen passar för er.

VAR & NÄR?

  • 19 mars i  Stockholm
  • 16 april i Göteborg
  • 14 maj i Malmö
Läs mer och anmäl dig kostnadsfritt här!

Att möjliggöra förändringar

Att minska oenigheterna och hjälpa ditt barn i sin behandling

FÖR VEM?
Utbildningen passar föräldrar till barn i alla åldrar eftersom konflikter och svårigheter kan uppstå i alla åldrar. Vi kommer fylla våra verktygslådor med praktiska och evidensbaserade metoder för att öka motivation och underlätta förändring.

NÄR & VAR?

  • 14/3 kl. 19.00: Hur lär jag barn (och sig själv) ”goda vanor? ONLINE.
  • 22/3 kl. 19.00: Hur hanterar jag som förälder egen oro/ångest och minimerar konflikter? ONLINE.
  • 29/3 kl. 19.00: Hur stärker jag motivation hos mitt barn och mig själv? Vad vi säger har betydelse! ONLINE.
  • 20/4 kl. 16.30-20.00: Vi kommer att gå igenom samma övergripande ämnen som diskuteras digitalt men med en möjlighet för föräldrar att träffas och utbyta erfarenheter och svårigheter. Viss praktiskt träning kommer också att ingå. PÅ PLATS.
Anmäl dig kostnadsfritt här!

Tillbaka på diet

Vi vill bidra till att göra övergången tillbaka till en lågproteindiet så oproblematisk som möjligt för dig. Vi har sammanställt information och tips om hur man gör resan tillbaka till kosten så smidig som möjligt.

Lä mer

Läs om våra produkter

Informationen på denna sidan ska inte ersätta kontakt med hälso- och sjukvården, eller råd och medicinsk övervakning av hälsopersonal. Din dietist och/ eller din läkare ger dig råd om alla aspekter avseende hantering av din metaboliska sjukdom för dig och din familj. Fråga därför alltid om råd från din dietist och/eller läkare innan du gör ändringar i din kostbehandling.