VAD STÅR DET PÅ INNEHÅLLSDEKLARATIONEN EGENTLIGEN?

Det är inte lätt att läsa innehållsdeklarationen för sondnäring, eftersom den inte liknar den som matvaror från livsmedelsbutiker har. Men det behöver egentligen inte vara så svårt. Sondnäring innehåller alla energigivande näringsämnen, vitaminer och mineraler som ett barn behöver för att växa och utvecklas.

Så när du till exempel läser “Retinylacetat“, “Maltodextrin” eller “Tiamin” är det alla källor till viktiga näringsämnen som ditt barn annars skulle ha fått genom vanlig och varierande mat.

​​​Nutrini är livsmedel för speciella medicinska ändamål och ska användas under medicinsk övervakning.

VARFÖR ÄR SONDNÄRING SAMMANSATT SÅ SOM DEN ÄR?

Nutrini består av alla nödvändiga energigivande näringsämnen, vitaminer och mineraler som behövs för att säkerställa kvalitet i varje måltid. På så vis kan du känna dig säker på att ditt barn får den näring han/hon behöver – vid varje måltid. ​

Kroppen behöver många olika näringsämnen. Nedan ser du exempel på utvalda näringsämnen som både finns i vanlig mat och i Nutrini, samt vad dessa betyder för kroppen. ​

  • Retinylacetat är en naturlig form av Vitamin A, som bl.a. finns i ägg. Vitamin A är viktigt för synen och för normal tillväxt och utveckling.

  • Tiamin kallas också vitamin B1 och finns naturligt i t.ex. ärter. Vitamin B1 är viktigt för nerv- och muskelfunktion.

  • Maltodextrin finns naturligt i t.ex. majs. Kolhydrat som bidrar med energi.