Loprofin pasta

Loprofin pasta har ett lågt proteininnehåll och är baserad på majs- och modifierad potatisstärkelse. Finns som spaghetti, penne, fusilli, animal pasta, makaroner, tagliatelle och lasagne. Innehåller inte gluten, mjölk, laktos eller ägg. Kan innehålla spår av soja och lupin.

Loprofin pasta innehåller per 100 g:

  • 365 kcal
  • 0,5 g protein
  • 1,2 g fett
  • 87,4 g kolhydrat

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist.


  • Animal pasta, fusilli, lasagne, makaroner, penne och spaghetti.

  • 1 portion motsvarar ca 75 g okokt pasta.

    • Koka upp ca 1 liter vatten i en stor kastrull
    • Tillsätt 1 portion pasta i det kokande vattnet
    • Tillsätt eventuellt 1 tesked salt och 1 matsked matolja
    • Koka i 8–10 minuter. Rör om då och då
    • Häll av kokvattnet och skölj med nykokt vatten
  • 1 portion motsvarar cirka 75 g okokt pasta.

    • Koka upp cirka 1 liter vatten i en stor kastrull
    • Tillsätt 3,5 lasagneplattor i det kokande vattnet
    • Tillsätt eventuellt en tesked salt och en matsked matolja
    • Koka i cirka 5 minuter tills plattorna börjar bli mjuka. Upprepa processen om du vill ha fler lasagneplattor
    • Häll av vattnet och låt plattorna torka lite på en fuktig handduk
    • Lägg lasagneplattorna lager på lager med sås/fyllning i en ugnsform
    • Grädda i ugnen i cirka 30–40 minuter

    Loprofin Lasagne kan också användas direkt i rätter utan förkokning. Tänk på att pastan då behöver mer vätska för att bli kokt.

  • Oöppnad förpackning förvaras torrt och svalt. Bäst före-datum anges på förpackningen.

  • Majsstärkelse, modifierad potatisstärkelse, emulgeringsmedel (E471), stabiliseringsmedel (E461), betakaroten (E160a), askorbinsyra (E300). Kan innehålla spår av soja och lupin.