• Proteinreducerad kost

Alice och Klaras grilltallrik

Portion: 4

1 portion ger: 4,9 g protein och 179 mg fa.

Exakt innehåll varierar beroende på val av produkter.

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ingredienser:

  • 1 st Majskolv kokt (350 g)
  • 2 st Sötpotatis (500g)
  • 4 msk rapsolja
  • 4 st grillspett
  • 150 g champinjoner (20 små)
  • 2 msk grillolja (Caj P original)
  • 4 msk vegansk Bearnaise (se separat recept)
  • 50 g smör, rums tempererat
  • ½ vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär sötpotatisen i stavar.
  2. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och ringla över 2 msk rapsolja, krydda med salt och peppar.
  3. Baka i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Rör om försiktigt när hälften av tiden gått.
  4. Trä svampen på spett, pensla med grillolja. När sötpotatisen är klar, stäng av ugnen och lägg in svampspetten i 5-10 minuter.
  5. Pressa vitlöksklyftan, blanda med det mjuka smöret, krydda med salt och peppar och lägg i kylen till servering.
  6. Dela majsen i 4 delar, pensla majsen med olja, krydda med salt och peppar.  Grilla i en grillpanna eller på en grill tills det fått färg runt om.
  7. Gör bearnaisesåsen enligt anvisningar i receptet.
  8. Servering: Lägg sötpotatisen på tallriken med en bit grillad majs och ett spett med svamp. Servera med bearnaisesåsen och vitlökssmöret.