• Lunch
  • Cancer
  • Middag
  • Skörhet & sarkopeni

Ängamatssoppa med vårprimörer, pestobröd och näringsdryck

Tillaga en smaklig soppa med vårprimörer och pestobröd. Till soppan rekommenderar vi näringsdrycken Fortimel Extra Vanilj. Smaklig måltid!

Förberedelsetid:
40min

Antal portioner:
2

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ingredienser:

hönsbuljong (3 dl vatten + 1 msk kycklingfond alt. ½ hönsbuljongtärning) 3 dl

matlagningsgrädde 15 % fetthalt 2 dl

färsk blomkål 175 gram

Morötter 2

Maizena ljus redning 1 msk

Salladslök 1

sockerärtor eller sugar snaps 8 st.

Rädisor 6 st.

Äggula 1

Fortimel Extra Vanilj 2 dl

hackad färsk persilja ½ dl

skivor vitt bröd 2

färdig pesto 2 msk

Salt 

Vitpeppar

 

Tillvägagångssätt:

  1. Häll hönsbuljong och matlagningsgrädde i en gryta. Salta och peppra och koka upp.
  2. Skala morötterna. Dela morötterna och blomkålen i mindre bitar. Lägg i grytan och låt småkoka under lock i 5 minuter. Under tiden skiva salladslöken, halvera rädisor och sockerärter. Ställ åt sidan.
  3. Rör i Maizena ljus redning i grytan och låt småputtra tills det tjocknar. Lägg i salladslöken, rädisorna och sockerärterna.
  4. Rör i äggulan och Fortimel Extra Vanilj och låt det endast sjuda i grytan. Lägg i hackad persilja.
  5. Rosta brödskivorna och bred på pesto. Servera brödskivorna ihop med soppan.