• Cancer
  • Lunch
  • Middag

Bakad torsk med krämig gnocchi, timjan, parmesan och näringsdryck

Tillaga torsk med krämig gnocchi, timjan, parmesan och näringsdryck. Vi rekommenderar näringsdrycken Fortimel Extra Vanilj till torsken. Smaklig måltid!

Förberedelsetid:
40min

Antal portioner:
2

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ingredienser:

fryst panerad torsk eller annan vit panerad fisk 2 portioner

gnocchi (ca 350 gram) 2 portioner

Fortimel Extra Vanilj 2 dl

färdig pesto 4 msk

Citron 1

Maizena ljus redning några kvistar färsk timjan 1 msk

riven/hyvlad parmesanost 1 dl

Rädisor 4 st.

Morot 1

Salt 

Svartpeppar

 

Tillvägagångssätt:

  1. Sätt ugnen på 225o. Grädda fisken i en ugnsform i ca 15-20 minuter tills ytan blir knaprig och gyllene. Förbered under tiden gnocchi och såsen.
  2. Koka gnocchi enligt anvisning på förpackningen och häll av vattnet och ställ åt sidan.
  3. Häll i Fortimel Extra Vanilj i en gryta och rör i peston. Värm försiktigt på låg värme och pressa i saften från en halv citron. Salta och peppra. Blanda i gnocchin och strö på Maizenaredning. Sjud på låg värme tills det tjocknar. För hög värme kan göra såsen grynig. Rör i riven parmesanost och rispa timjan från kvistarna och blanda i. Låt stå någon minut på svag värme. Smaka av.
  4. Dela rädisorna. Skala moroten och skär i mindre bitar eller strimlor. Skär den andra hälften av citronen i klyftor.
  5. Servera gnocchi i en djup tallrik och strö på rädisor och morot. Dekorera med färsk timjan, nymalen svartpeppar och hyvlad parmesanost. Dela fisken och lägg den överst tillsammans med citronklyfta.