• Lunch
  • Cancer
  • Middag
  • Skörhet & sarkopeni

Blinier med rom, dill, smetana och näringsdryck

Gott recept med bilinier blinier som passar både som mellanmål eller varför inte en förätt förrätt? Vi rekommenderar näringsdrycken Fortimel Extra Vanilj till receptet. Smaklig måltid!

Förberedelsetid:
60min

Antal portioner:
4

Betygsätt detta recept
2 recensioner
Dela recept

Ingredienser:

Tillbehör
2 dl smetana eller crème fraiche
150 gram valfri rom
1 rödlök
1 citron
dill till garnering
ev. rökt/gravad lax som tillbehör

Till stekning
3 msk smör eller flytande
margarin

Gær 15 gram

Fortimel Extra Vanilj 2 dl

matlagningsgrädde 15 % fetthalt ½ dl

Salt ½ tsk

ägg (äggula och äggvita separeras) 1

Bovetemjöl 1 ½ dl

Vetemjöl 1 dl

Gräddfil ¾ dl

 

Tillvägagångssätt:

  1. Värm Fortimel Extra Vanilj och matlagningsgrädde i en gryta till fingervarmt (37o).
  2. Smula ner jästen i en bunke och häll över den ljumna vätskan. Rör ut jästen.
  3. Tillsätt salt, äggula, bovetemjöl och vetemjöl. Rör till en slät smet. Rör i gräddfilen. Låt jäsa i 25 minuter. Förbered tillbehören under tiden.
  4. Skala och finhacka rödlöken, skär citronen i klyftor och låt romen rinna av i en finmaskig sil.
  5. Vispa äggvitan hårt och vänd i smeten. Stek blinierna i smör i en plättlagg några minuter på varje sida.
  6. Servera blinierna tillsammans med de goda tillbehören.