• GA1
  • TYR
  • Lågprotein
  • Middag
  • PKU
  • MSUD
  • HCU
  • IVA
  • MMA/PA

Dennis och Evas grillbomb

Portion: 4

1 portion ger: 4,8 g protein och 170 mg fa.

Exakt innehåll varierar beroende på val av produkter.

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ingredienser:

  • 4 paprikor
  • ½ Rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk ketchup
  • 2 msk muscovadosocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ msk japansk soja
  • 1 dl krossade tomater
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk Liquide smoke
  • 1 krm cayenne
  • Salt och peppar
  • 4 portioner Loprofinris enligt förpackning (300g)
  • 2 dl havregrädde
  • currypulver
  • 2 msk mango chutney
  • salt och peppar
  • 8 st Coctailtomater
  • 8 st Champinjoner (250 g)

Så här gör du:

  1. Koka loprofinriset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Gör currysåsen genom att blanda havregrädde, mango chutney och currypulver i en kastrull. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar. Blanda det kokta riset med currysåsen.
  3. Grillsås: Finhacka lök och vitlök, fräs i lite olja. Tillsätt ketchup, socker, vinäger, soja, krossade tomater, ingefära, cayenne och liquide smoke. Koka upp och låt små puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen på paprikorna. Ta ut kärnhuset. Fyll paprikorna med curryriset, spara resterande ris till serveringen. Trä ett grillspett igenom paprikan. På sidorna av spettet, trä på 1 cocktailtomater och 1 champinjon på varje sida om paprikan. Sätt paprikorna på en ugnsfast form, tillaga i ugnen i ca 20 minuter till paprikorna är mjuka.
  5. Servering: Lägg lite ris i botten på tallriken, lägg på paprikan och servera med grillsåsen.