• Frukost
  • Lunch
  • Mellanmål
  • Proteinreducerad kost

Loprofin Mix Bröd

Ingredienser:

  • 250 g Loprofin Mix (Lite extra behövs till bakbordet)
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 200 ml Loprofin PKU dryck
  • 10 g fiberhusk
  • 1/2  pkt jäst

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Instruktioner

  1. Värm Loprofin PKU dryck till ca 37 grader, fingervarmt
  2. Tillsätt fiberhusk, socker, salt och jäst till Loporfin PKU-drycken och rör tills jästen är helt upplöst. Låt sedan stå i ca 10 min.
  3. Knåda under tiden in matfettet i Loprofin Mix.
  4. Efter ca 10 min- tillsätt vätskan till mjölmixen och arbeta ihop till en mjuk deg. Låt denna jäsa på en varm plats till ca dubbel storlek.
  5. Vält ut degen på ett bord mjölat med Loporfin Mix och forma ett avlångt, knubbigt bröd.
  6. Lägg det obakade brödet i en brödform. Låt återigen jäsa till ca dubbel storlek.
  7. Baka i ugnen på 170 grader i 30-40 min till brödet blir gyllene
  8. För att testa om det är fördigbakat. Knacka på botten av limpan som då ska låta ihålig.
  9. Ta bort formen och låt svalna på galler.

Tips!

  • När det har torkat, använd plastfolie för att hålla brödet fräscht
  • Det går bra att skiva brödet och ha det i frysen upp till 3 månader.
  • Detta basbröd går utmärkt att göra ex brödbullar eller hamburgerbröd av. Det går också bra att lägga till andra kryddor som ex timjan eller oregano för att variera brödet
  • Viktigt info: Hela brödet innehåller ca 140 mg fenylalanin eller 3.8 g protein, främst från jästen.