• Dessert
  • GA1
  • TYR
  • Lågprotein
  • PKU
  • MSUD
  • HCU
  • IVA
  • MMA/PA

Morotsmuffins med kanel och kripsiga loops

Enkla muffins att röra ihop och grädda lagom till eftermiddags-teet eller till matsäcken. Ät som de är eller med smör.

Portion: 12 st

Hela receptet ger 2,5 g protein och 100 mg Fa. En muffins ger 0,2 g protein och 83 mg Fa1.

Exakt innehåll varierar beroende på val av produkter.

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist.
Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ingredienser:

12 st

  • 4 dl lågproteinmix (t ex Lailas gluten- och mjölkfria)
  • 3 msk strösocker (eller muscovadosocker för lite mer djup i smaken)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk Loprofin äggersättning (Altrovo)
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 1 dl finriven morot (ca 50 g)
  • 1 dl flytande smakneutralt fett, t ex rapsolja eller flytande fett baserat på rapsolja
  • 2 dl Loprofindryck
  • 1-2 dl Loprofin Loops
  • 12 muffinsformar

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser utom loopsen.
  3. Riv moroten fint och blanda med de torra ingredienserna tillsammans med fettet och Loprofindrycken. Rör så att smeten blir jämn.
  4. Klicka smeten i muffinsformar, ungefär 0,5 dl per form. Enklast med formar som får stå i en muffinspanna. Toppa med lopps  och tryck till lätt så att de fastnar.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills muffinsarna känns genomgräddde och loopsen har fått lite färg. Servera direkt och frys in de som inte går åt.

Se hur du gör Morotsmuffins med kanel och kripsiga loops

Velkommen til Nutricia’s YouTube kanal for deg som står på lavproteindiett. Her kan du finne velsmakende og inspirerende oppskrifter. Klikk på abonner for å holde deg oppdatert når nytt innhold legges ut.