• Skörhet & sarkopeni
  • Cancer
  • Lunch
  • Middag

Omelett med brie, salami, ruccola och näringsdryck

Omelett med brie och salami, toppad med ruccola passar perfekt till lunch eller middag. Vi rekommenderar näringsdrycken Fortimel Extra Aprikos till receptet. Smaklig måltid!

Förberedelsetid:
30min

Antal portioner:
2

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ingredienser:

Ägg 4

Fortimel Extra Aprikos 1 dl

hackad färsk/fryst persilja 2 msk

smör eller flytande margarin 1 msk

Brie 100 gram

salami (4-6 skivor) 35 gram 

Ruccola 1 dl

Cocktailtomater 6

Rödlök ½

olivolja

salt

svartpeppar

ev. svarta oliver

 

Tillvägagångssätt:

  1. Vispa ihop ägg, Fortimel Extra Aprikos och hackad persilja i en bunke. Salta och peppra.
  2. Värm en stekpanna och lägg i smör utan att ta färg och häll i omelettsmeten. Stek omeletten på medelstark värme i ca 7 minuter. Skär under tiden brieosten i tunna skivor och strimla salamin. Lägg på ena hälften av omeletten brieskivorna och salamistrimlorna. Använd en stekspade och lägg över andra hälften av omeletten. Låt stå på värmen i ytterligare 3 minuter.
  3. Dela cocktailtomaterna i halvor och skiva rödlöken.
  4. Lägg upp omeletten på en tallrik. Toppa med ruccola, tomater och rödlök. Salta och peppra och ringla över lite olivolja. Servera ev. oliver till.