• GA1
  • TYR
  • Lågprotein
  • Middag
  • PKU
  • MSUD
  • HCU
  • IVA
  • MMA/PA

Palsternacka- och squashmasala

Portion: 4

Hela satsen ger ca 20 g protein (5 g/port)

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist.

 

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ingredienser:

  • 2 msk naturell youghurt (fet)
  • 1-2 msk rapsolja
  • 1/2 gul lök (finhackad)
  • 250 g palsternacka (skalad och i bitar)
  • 250 g butternutsquash/pumpa (skalad och tärnad)
  • Tikka Masala curryblandning (finns både som grytbas och kryddblandning) (prova dig fram i vilken mängd som behövs beroende på vilken sort du hittar i din butik)
  • 400 g krossade tomater
  • 100 g färsk babyspenat
  • 1 kruka färsk koriander

Så här gör du:

  1. Hetta upp oljan i en järngryta och bryn löken mjuk.
  2. Tillsätt palsternacka och butternutsquash och fortsätt bryn 5 min
  3. Tillsätt kryddblandningen och de krossade tomaterna och fortsätt sjud I ca 15 min tills allt är lagom mjukt
  4. Tillsätt babyspenaten och rör om, sjud ett par minuter
  5. Toppa grytan med att ringla lite naturell youghurt över och strö över färsk koriander.