• Lunch
  • Cancer
  • Middag
  • Skörhet & sarkopeni

Raggmunk med äppelklyftor, knaprig bacon och näringsdryck

Raggmunk med stekta limedoftande äppelklyftor och knaprig bacon passar bra till lunch eller middag. Vi rekommenderar näringsdrycken Fortimel Extra Vanilj till receptet. Smaklig måltid!

Förberedelsetid:
45min

Antal portioner:
2

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ingredienser:

Vetemjöl 1 dl

Salt 1 tsk

Fortimel Extra Vanilj 2 dl

Ägg 1

fast potatis 500 gram (4-6 st.)

smör eller flytande margarin 3 msk

bacon eller rimmat sidfläsk 1 paket (ca 140 gram)

Äpplen 2

Råsocker 1 msk

lime (skalet) 1

frysta/färska lingon/röda vinbär/tranbär 2 msk

 

Tillvägagångssätt:

  1. Vispa ihop vetemjöl, salt och Fortimel Extra Vanilj till en slät smet. Tillsätt ägget.
  2. Skala potatisen och riv den grovt och blanda i smeten. Ställ åt sidan.
  3. Stek bacon i en stekpanna och lägg upp på ett fat.
  4. Stek raggmunkarna i matfett i några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Skär under tiden äpplena i klyftor och riv skalet från en lime fint. Stek äppelklyftorna i smör i en gryta eller i liten stekpanna och strö på råsocker och limeskalet.
  5. Servera raggmunkarna ihop med bacon, stekt äppelklyftor och bacon. Strö på valfria syrliga bär.