• Cancer
  • Lunch
  • Middag

Risotto med färsk svamp, lufttorkad skinka och näringsdryck

Risotton passar perfekt till lunch eller middag. Vi rekommenderar näringsdrycken Fortimel Extra Vanilj till receptet. Smaklig måltid!

Förberedelsetid:
45min

Antal portioner:
2

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ingredienser:

gul lök ½

Vitlöksklyfta 1

färsk svamp 100 gram

smör eller flytande margarin 1 msk

Arborioris 2 dl

vitt vin 1 ½ dl

varm hönsbuljong (4 dl vatten + 2 msk kycklingfond alt. 1 hönsbuljongtärning) 5 dl

Fortimel Extra Vanilj 2 dl

finriven parmesanost 1 dl

skivor lufttorkad skinka 4

salt

svartpeppar

några kvistar timjan till garnering

ev. några msk tryffelolja

 

Tillvägagångssätt

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela svampen i mindre bitar.
  2. Fräs lök, vitlök och svamp i matfett utan att ta färg. Blanda i riset och låt steka med någon minut.
  3. Häll på vinet och småputtra i 2 minuter.
  4. Värm buljongen i en annan gryta. Späd risotton med buljongen under ca 15-17 minuter och rör om då och då.
  5. Tillsätt Fortimel Extra Vanilj under omrörning de sista 5 minuterna och låt småputtra på låg värme och rör hela tiden. Blanda i riven parmesanost. Salta och peppra.
  6. Servera risotton tillsammans med lufttorkad skinka, färsk timjan och ev. några droppar tryffelolja.