• Lunch
  • Barnsondmat
  • Middag

Torsk med ris och avokado

Antal portioner:
Receptet räcker till 1 portion.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ingredienser:

  • 110 ml (1 dl + 2 tsk) Nutrini sondnäring
  • 30 g (3 msk) långkornigt parboiled ris koka gärna riset i 30 min. kyls innan mixning.
  • 30 g (3 msk tärnad avokado) tärnad mogen avokado
  • 20 g (2,5 msk hackad) tärnad kokt torsk eller hokifilé

Gör så här:

  1. Lägg torsk, ris och avokado i en mixer.
  2. Tillsätt hälften av sondnäringen. Mixa allt till en helt slät blandning.
  3. Tillsätt resterande mängd sondnäring och mixa samman allt.
  4. Värm en kort stund i mikro till ljummen temperatur. Rör om och servera. Denna rätt har efter mixning en tjock yoghurtkonsistens. Konsistensen bör inte vara så tjock så att den som matar får ont i handlederna. Är konsistensen för tjock för ditt barn, kan du späda med lite mer sondnäring. Observera att energi- och näringsinnehållet ändras om mer sondnäring tillsätts. Rådgör alltid med legitimerad dietist.

 

Tips: Färdiga avokadobitar finns att köpa frysta. Tinas i kyl eller mikro före användning. Ingredienserna är glutenfria och laktosfria. Sondnäringen är glutenfri och laktosreducerad.

 

Näringsinnehåll per 100 ml (1 dl):

Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini Multi Fibre
Energi 110 kcal Protein 4,4 g Fett 5,5 g Kolhydrat 10 g Fibrer 1,2 g Vatten 76 g

Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini
Energi 110 kcal Protein 4,4 g Fett 5,5 g Kolhydrat 10 g Fibrer 0,8 g Vatten 76 g

Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini Energy
Energi 140 kcal Protein 5,2 g Fett 6,7 g Kolhydrat 14,1 g Fibrer 0,8 g Vatten 71 g

 

Se hur du tillagar torsk med ris och avokado