• Lunch
  • Cancer
  • Middag
  • Skörhet & sarkopeni

Ugnsbakad dill- och tomatlax med matvete och näringsdryck

Den ungsbakade dill-och tomatlaxen passar bra till lunch eller middag. Vi rekommenderar näringsdrycken Fortimel Extra Aprikos till receptet. Smaklig måltid!

Förberedelsetid:
45min

Antal portioner:
2

Betygsätt detta recept
2 recensioner
Dela recept

Ingredienser:

Fortimel Extra Aprikos 2 dl

Vispgrädde 1 dl

koncentrerad hummerfond 1 msk

Tomatpuré 2 msk

sambal oelek 1 tsk

koncentrerad citronsaft på flaska eller från färsk citron 2 tsk

färsk/fryst hackad dill ½ dl

portionsbitar lax 2

Cocktailtomater 8

riven ost ¾ dl

matvete/mathavre/ matkorn/ris 2 portioner

små gröna ärter 1 dl

salt

vitpeppar

färsk dill

citronklyftor

 

Tillvägagångssätt:

  1. Sätt på ugnen på 150o.
  2. Blanda Fortimel Extra Aprikos,hummerfond, tomatpuré, sambal oelek, citronsaft och dill i en bunke.Salta och peppra.
  3. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form och häll över blandningen. Dela tomaterna och lägg över fisken. Strö på riven ost över hela formen. Grädda laxen i ugnen ca 20-25 minuter. Tillaga under tiden matvete enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera laxen med matvete och sallad. Dekorera med gröna ärter, färsk dill och citronklyftor.