• GA1
  • TYR
  • Lunch
  • Lågprotein
  • Middag
  • PKU
  • MSUD
  • HCU
  • IVA
  • MMA/PA

Vinter bowl med grönkålsbiffar

Portion: 12 st

1 portion ger: 3,3 g Protein, 138 mg Fa, 365 kcal

Hela satsen med 12 biffar ger:
5,8 g protein, 240 mg Fa, 516 kcal

1 biff ger: 0,48 g protein, 20 mg Fa, 43 kcal

Exakt innehåll varierar beroende på val av produkter

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ingredienser:

  • Vinter bowl
  • 2 st. grönkålsbiffar
  • 50 g Loprofin ris
  • 25 g sockerärtor
  • 1 liten näve alf alfa groddar (15g)
  • 50 g tärnad mango
  • 10 g grönkål
  • Dressing

Gör grönkålsbiffar enligt receptet.

Koka Loprofin riset enligt anvisning på förpackningen.

Blanda alla ingredienser till dressingen i en liten skål.

I en skål, lägg riset i botten, lägg på biffarna, sockerärtor, groddar och tärnad mango. Avsluta med att hälla på dressingen.

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa vitlöksklyftorna med 1,5 msk olja i en matberedare.
  3. Tillsätt grönkålen, mixa så den finfördelar sig.
  4. Tillsätt sedan potatis, äggersättningen, limejuice och kryddorna.
  5. Mixa snabbt så det går ihop, men inte mer. Det ska vara lite potatisbitar kvar i smeten.
  6. Klicka ut små biffar på ett bakplåtspapper (ca 20g/biff).
  7. Gädda i 15-18 minuter i ugnen. De går även bra att steka biffarna i lite margarin i en stekpanna.

1 portion ger: 3,3 g Protein, 138 mg Fa, 365 kcal

Hela satsen med 12 biffar ger:
5,8 g protein, 240 mg Fa, 516 kcal

1 biff ger: 0,48 g protein, 20 mg Fa, 43 kcal

Exakt innehåll varierar beroende på val av produkter