Om näringsdrycker för barn

När barn är sjuka, eller har nedsatt aptit från ex. medicinsk behandling, har de inte alltid lust till att äta. Men mat är viktigt, det vet vi alla. Därför kan det ibland behövas extra kalorier och näring utöver den vanliga maten. Fortini är små, välsmakande näringsdrycker utvecklade för barn i behov av extra kalorier och näring. 

Fortini är livsmedel för speciella medicinska ändamål och är avsedd att användas vid sjukdom på inrådan av dietist, läkare eller apotekspersonal. Om ditt barn är sjuk under längre period och du är orolig över matintaget, prata med ditt barns läkare.


  • Ditt barn behöver bra mat och balanserad näring för att växa och utvecklas på bästa sätt. I de allra flesta fall räcker den vanliga maten för att ditt barn ska få i sig det de behöver. Extra energi och näring i form av näringsdrycker för barn, är aktuellt vid längre tids sjukdom och efter att ditt barns läkare har bedömt behovet. Fortini näringsdryck för barn kan också drickas vid kortare perioder med t.ex. feber, halsfluss eller influensa.

    Ge ditt barn en kyld Fortini eller varför inte frysa en av våra smoothies och servera som glass? Se mer recept här!

  • Fortini är näringsdrycker från Nutricia, anpassade för barn 1-12 år. Vid längre tids sjukdom, och även under kortare perioder, till exempel vid feber, halsfluss eller öroninflammation, kan det vara lämpligt att ge Fortini för att öka energi- och näringsintaget. 

  • 1 flaska (200 ml eller 125 ml) ur Fortini-sortimentet innehåller 300 kcal, vilket kan jämföras med en liten måltid. Fortini är även näringsmässigt komplett, vilket betyder att den innehåller all den näring (fett, protein, kolhydrater, vitaminer, mineraler etc.) som barnet behöver för att växa optimalt och må bra. 

  • Fortini finns i en mängd olika smaker, storlekar och konsistenser, detta för att barnet ska kunna hitta just sina favoriter. Fortini finns i både söta, syrliga och neutrala smaker. Det är viktigt att barnet, eller den person som ska dricka näringsdrycken, hittar den variant och smak som passar personen bäst!  

  • Fortini kan drickas direkt som den är, gärna väl kyld. Men det är också en mångsidig näringsdryck, som ex. kan frysas till glass eller användas i matlagning. Testa gärna att grädda extra näringsrika pannkakor genom att byta ut mjölken i pannkaksrecept till Fortini Multi Fibre Neutral! Se recept här!