Tips för ditt barn med Fortini

Struktur och rutiner kring måltider kan hjälpa dig och ditt barn med att få i sig nödvändiga proteiner och kalorier. Det är dock inte alltid lätt att följa måltidsplanen eller inta de näringsdrycker som eventuellt har adderats som komplement till ditt barns dagliga matintag.

Ta del av olika tips och råd kring hur du kan hjälpa ditt barn att hålla sig till måltidsplanen här!


Svårt med motivationen?

Det är ganska vanligt att använda belöningsschema för barn för att öka motivationen. Kanske använder du redan denna strategi för några av dagens uppgifter. Ditt barns måltidsrutiner kan även inkluderas i ett sådant belöningssystem!
Olika belöningar tilltalar olika barn, och du vet redan vilka belöningar ditt barn föredrar. Det kan vara trevligt att fylla i belöningsschemat tillsammans med ditt barn.

 

 

Ladda ner Fortini belöningsschema

Uppmuntra till variation!

Spela Fortini Bingo – hur snabbt kan 4 i rad nås?

 

Ladda ner Fortini Bingo

Hitta stöd för att ha Fortini i skolan

Fortini kan vara ett komplement till ditt barns matintag under skoldagen. Det kan ta tid att hitta rätt strategi för att lyckas, så ha tålamod och involvera skolan/lärarna för extra stöd.

Du kanske finner det användbart att fylla i ett brev om stöd för skolmåltider som du kan ge till ditt barns skola/lärare.

Ladda ner "brev till lärare"

Skolmåltidsplan

Skriv/rita vilka måltider som ska ätas under dagen, och visa tidpunkten genom att rita egna visare på klockan.

Ladda ner skolmåltidsplan

Recept

Fortiniglass, Fortinimuffins eller Fortinipannkaka? Fortini är en mångsidig näringsdryck. På den här sidan hittar du en mängd olika recept med näringsdryck, men också en hel del tips och trix på roliga serveringsförslag. Det är nästan bara fantasin som sätter gränserna för hur det går att variera serveringen. Du kan till exempel hälla Fortini över fruktsallad eller blanda den i pannkakssmeten. Lägg introduktionen vid en tidpunkt då ditt barn är på gott humör och är villig att smaka något nytt.

Se mer inspiration