• Frukost
  • Lunch

Äggröra på näringsdryck

Ägg och bacon är en klassisk rätt som är älskad av många. Med en flaska Fortini Multi Fibre i äggröran höjs näringsvärdet samtidigt som den klassiska smaken bibehålls. Starta dagen med en stadig frukost eller servera som en enklare lunch.

Antal portioner:
Receptet räcker till 4 dl äggröra

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ingredienser:

  • 5 ägg
  • 1 flaska Fortini Multi Fibre neutral
  • 1 msk vispgrädde (40 % fetthalt)
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 msk fryst/färsk hackad persilja
  • 1 msk flytande smör & rapsolja (matfett på flaska)Tillbehör: Toastbröd, juice

Gör så här:

  • Vispa ihop ägg och Fortini Multi Fibre Neutral.
  • Rör i grädde, salt, svartpeppar och persilja och vispa lätt.
  • Stek äggröran på medelstark värme i en stekpanna i flytande smör och rapsolja. Rör hela tiden i äggröran.
  • Under tiden stek bacon i en annan stekpanna eller i mikron på (700 W) i några minuter.
  • Servera äggröra och bacon tillsammans med nyrostat toastbröd och färskpressad juice. Äggröran kan förvaras i kylskåp i några dagar.

Tips! Överbliven äggröra kan användas som smörgåspålägg eller rulla in äggröran i ett mjukt tunnbröd.

Observera att näringsvärdet i Fortini kan försämras vid upphettning.