• Dessert
  • Lunch
  • Mellanmål

Chokladcrêpes med hallonkesella och näringsdryck

Chokladcrepes med Fortini Multi Fibre är en festlig näringsinjektion som är svår att motstå. Serveras med hallonkesella och färska hallon för lite extra lyx.

Antal portioner:
Receptet räcker till fem chokladcrêpes

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ingredienser:

  • 1 ägg
  • 1 flaska Fortini Multi Fibre Choklad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Flytande matfett till stekningTillbehör: 1 burk hallonkesella kvarg (250 gram)

Gör så här:

  • Vispa ihop ägget med Fortini Multi Fibre Choklad i en bunke.
  • Rör i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt och vispa till en slät smet.
  • Stek crêpen i flytande smör och rapsolja på medelstark värme.
  • Bred hallonkesella på crêpen och rulla ihop eller vik en trekant.
  • Frys in överblivna crêpes (utan kesella på) och ta fram vid behov.

Observera att näringsvärdet i Fortini kan försämras vid upphettning.