Vår Historia

Pionjärer inom medicinsk nutrition

Vår historia börjar redan i Nederländerna 1896, då en läkare, en offentlig inspektör och en säljare kom tillsammans för att förverkliga potentialen i medicinsk nutrition. Över ett sekel senare fortsätter Nutricia att vara banbrytande inom medicinsk nutrition och hjälper människor att leva längre och hälsosammare.

2020

Den första och enda sondnäringen baserad på helprotein med en proteinnivå som överensstämmer med internationella riktlinjer för kritiskt sjuka med intensivvård.

 

2019

Ny hållbar Nutricia-växt

Danone öppnar en ny anläggning i Cuijk, Nederländerna, för att möta den växande globala efterfrågan på specialiserad modersmjölksersättning.

 

2018

Prebiotika och probiotika läggs till i allergiprodukterna.

 

2015

Inspirerad av 40 års forskning, Nutricia utvecklar ny modersmjölkersättning för mjölkallergiska barn.

 

2012

Lansering av näringsdryck för kostbehandling av patienter i tidigt skede av Alzheimers sjukdom.

 

2007

Nutricia blir en del av Danone och stärker sin globala mission.

 

2004

Den första näringsdrycken som är avsedd för ketogen kostbehandling av patienter med epilepsi.

 

1986

Introducerar kundsupport

Hängiven att alltid ”gå den extra milen” för kunder och personer som använder Nutricias produkter, upprättas den första kundsupporten år 1986, som drivs av kvalificerade dietister.

 

1950

Introduktion av näringsnyheter

Efter mer än 50 år i spetsen för medicinsk nutrition har Nutricia samlat en mängd information om vikten av specifika näringsämnen för spädbarn och för att hantera ohälsa under barnets tidiga år – fram till vuxen ålder.

 

1946

Vår alldeles egen forskningsanläggning; “Nutricia Research” öppnar i Holland. Vi lanserar Olvarit; den första färdigrätten med grönsaker, för spädbarn.

 

1924

Vi lanserar vår första broschyr för vårdpersonal – In The Doctor’s Office – med riktlinjer kring nutrition för barn.

 

1905

Vi börjar att exportera vår första medicinska näringsprodukt för diabetespatienter och utvecklar en ny metod som ökar våra produkters hållbarhet.

I Bryssel 1905, deltar vi en tävling inom mat och hälsa för spädbarn, och vinner flertalet priser.

 

1901

Företaget får namnet Nutricia.

Våra grundare kallade företaget ’Nutricia’ efter professor Backhaus ’laboratorium,’ Nutricia Zentrale ’, som fick sitt namn från det latinska ordet’ nutrire ’(’ att mata ’).

 

1896

Patentet: ett genombrott i modersmjölksersättning

Professor Backhaus lämnade in patent för sin innovation inom modersmjölksersättning: en lättare nedbrytbar formel inspirerad av bröstmjölk som räddade livet för tusentals barn över hela världen.

Miljö

På Danone, vårt moderbolag, är miljöfrågor kärnan i verksamheten, och vi tror att mat som produceras på ett hållbart sätt kan skydda vår planet.

Läs mer