Ersättningar vid mjölkproteinallergi

Pepticate och Neocate är Nutricias specialnäringar som används vid mjölkproteinallergi: Mjölkproteinallergi behandlas genom att man utesluter den mat som innehåller mjölk. Under barnets första tid innebär det att ge bröstmjölk och/eller modersmjölksersättning anpassad för mjölkallergiska barn. När barnet blir större kan det bli aktuellt att ersätta mjölken i övrig kost, och eventuell annan mat som barnet är allergisk mot, med en hypoallergen näring.

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Nutricia stöder WHO-koden att bröstmjölk är den bästa födan för spädbarnet. Ta alltid kontakt med sjukvården om du misstänker att ditt barn har mjölkallergi. Informationen på denna webbplats ersätter inte kontakt med sjukvården.

 


PEPTICATE & PEPTICATE SYNEO 1

Pepticate & Pepticate Syneo 1 är hypoallergena modersmjölksersättningar för mjölkallergiska barn, 0+ år. De tillverkas av mjölk, men mjölkproteinet sönderdelas till mindre delar, så att bebisens immunförsvar inte ska känna igen det som mjölk för att inte ge en allergisk reaktion. De är s.k. mjölkhydrolysat.

Läs mer

PEPTICATE PLUS & PEPTICATE SYNEO 2

Pepticate PLUS & Pepticate Syneo 2 är hypoallergena tillskottsnäringar för mjölkallergiska barn, 6+ mån. De tillverkas av mjölk, men mjölkproteinet sönderdelas till mindre delar, så att bebisens immunförsvar inte ska känna igen det som mjölk för att inte ge en allergisk reaktion. De är s.k. mjölkhydrolysat.

Läs mer

NEOCATE SYNEO

Neocate Syneo är en hypoallergen aminosyrabaserad modersmjölksersättning för barn, 0-1 år, med svår mjölkallergi. Den baseras på fria aminosyror (proteinets minsta delar) och innehåller inte mjölk över huvud taget. Neocate Syneo innehåller alla de näringsämnen ett spädbarn behöver och är ett tryggt val för barn med extra besvärliga symtom.

Läs mer

NEOCATE LCP

Neocate LCP är en hypoallergen modersmjölksersättning för barn med svår mjölkallergi. Den baseras på fria aminosyror (proteinets minsta delar) och innehåller inte mjölk över huvud taget. Neocate LCP innehåller alla de näringsämnen ett spädbarn behöver och är ett tryggt val för barn med extra besvärliga symtom.

Läs mer

NEOCATE SPOON

Neocate Spoon är en mjölkfri gröt baserad på fria aminosyror (proteinets minsta delar). Den kan användas som ett komplement till den mjölkfria modersmjölksersättningen, till amning eller till den mat som barnet äter.

Läs mer

NEOCATE JUNIOR

Neocate Junior är en mjölkfri ersättning för barn över ett år. Den baseras på fria aminosyror (proteinets minsta delar) och innehåller inte mjölk över huvud taget.

Läs mer