• Cancer
  • Mellanmål

Crème Brûlée

Receptet är anpassat till olika ratio, (Ratio = fett i relation till kolhydrater + protein), för att kunna anpassas till så många som möjligt.  Fråga din dietist vad som passar dig.

Näringsinnehållet i den här rätten skiljer sig lite åt beroende på vilket recept-ratio du väljer. Fråga din dietist vad just du behöver. Och komihåg att alltid väga alla ingredienser noga.

Tidsåtgång:
Förberedelser 20 min
Tillagning 35 min
Kylning 2 tim

Antal portioner:
Receptet räcker till en portion

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

 

Ratio
  4.1  3.1  2.1  1.1 
KetoCal 4:1 pulver vanilj g 14 15 15 13
Vispgrädde 40 % g 69 60 47 40
Äggula g 36 38 38 30
Socker g 0 2 6 9
Hallon g 0 20 50 55
Skummjölkspulver, Semper g 0 0 0 15
Vatten g 30 30 25 20
Vaniljpulver
Sötningsmedel
Näringsinnehåll  
Kcal 471 466 444 447
Fett g 47,6 45,4 40,3 34
Kolhydrater g 2,7 5,3 10,1 20,8
Proteiner g 9,1 9,6 9,7 13,5

 

Gör så här: 

  • Börja med att sätta ugnen på 150 °C. 
  • Förbered genom att vispa upp äggulan och väg alla ingredienser. 
  • Rör KetoCal i vattnet Tillsätt vispgrädde, vaniljpulver, socker och några droppar sötningsmedel och blanda samman. 
  • Tillsätt vispad äggula under omrörning till en jämn blandning.  
  • Häll blandningen, och ev. hallon i en form. Här kan du lägga något hallon i smeten och spara övriga till servering och garnering. 
  • Creme brulee ska tillagas i vattenbad. Ställ formen i en större form som du fyller med vatten. Vattennivån ska vara lägre än den lilla formens kant. Tillaga creme bruleen i vattenbadet i ugnen i ca 30 min. 
  • Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan formen i kylen i minst 2 timmar. 
  • Strö eventuellt socker över ytan, beroende på ratio, och smält sockret i ugn på grill i 5 min för en krispig yta. Man kan istället även använda sockret i cremen