• Dessert
  • Ketogen kost

Crème brûlée

Receptet är anpassat till olika ratio, (Ratio = fett i relation till kolhydrater + protein), för att kunna anpassas till så många som möjligt. Fråga din dietist vad som passar dig.

Näringsinnehållet i den här rätten skiljer sig lite åt beroende på vilket recept-ratio du väljer. Fråga din dietist vad just du behöver. Och komihåg att alltid väga alla ingredienser noga.

Tisdåtgång och bra att veta:
Förberedelser: 20 min
Tillagning: 35 min
Kylning: 2 tim

Antal portioner:
Receptet räcker till en portion

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

 

Ratio
Ingredienser: 4:1 3:1 2:1 1:1
KetoCal 4:1 pulver vanilj g 14 15 15 13
Vispgrädde 40 % g 69 60 47 40
Äggula g 36 38 38 30
Socker g 0 2 6 9
Hallon g 0 20 50 55
Skummjölkspulver, Semper g 0 0 0 15
Vatten g 30 30 25 20
Vaniljpulver
Sötningsmedel
Ratio
Näringsinnehåll 4:1 3:1 2:1 1:1
Kcal 471 466 444 447
Fett g 47,6 45,4 40,3 34
Kolhydrater g 2,7 5,3 10,1 20,8
Proteiner g 9,1 9,6 9,7 13,5


Gör så här:

  • Börja med att sätta ugnen på 150 °C.
  • Förbered genom att vispa upp äggulan och väg alla ingredienser.
  • Rör KetoCal i vattnet Tillsätt vispgrädde, vaniljpulver, socker och några droppar sötningsmedel och blanda samman.
  • Tillsätt vispad äggula under omrörning till en jämn blandning.
  • Häll blandningen, och ev. hallon i en form. Här kan du lägga något hallon i smeten och spara övriga till servering och garnering.
  • Creme brulee ska tillagas i vattenbad. Ställ formen i en större form som du fyller med vatten. Vattennivån ska vara lägre än den lilla formens kant. Tillaga creme bruleen i vattenbadet i ugnen i ca 30 min.
  • Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan formen i kylen i minst 2 timmar.
  • Strö eventuellt socker över ytan, beroende på ratio, och smält sockret i ugn på grill i 5 min för en krispig yta. Man kan istället även använda sockret i cremen.

 

Se vår video hur du tillagar receptet: