• Cancer
  • Lunch
  • Middag

Pizza med tomat och ost

Receptet är anpassat till olika ratio, (Ratio = fett i relation till kolhydrater + protein), för att kunna anpassas till så många som möjligt.  Fråga din dietist vad som passar dig.

Näringsinnehållet i den här rätten skiljer sig lite åt beroende på vilket recept-ratio du väljer. Fråga din dietist vad just du behöver. Och komihåg att alltid väga alla ingredienser noga.

Tidsåtgång och bra att veta:
Förberedelser 15 min
Tillagning 10-20 min
Kan frysas Ja

Antal portioner:
Receptet räcker till en portion

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ratio
Pizzadeg 4.1  3.1  2.1  1.1 
Uppvispat ägg g 16 15 17 22
KetoCal 4:1 pulver g  21 19 14 8
Vetemjöl g   0 3 7 17
Olja g 15 15 14 10
Vatten g 5  5 5 5 5
Torkade kryddor t ex oregano 
eller rosmarin 
Fyllning till pizzan 
Tomater g 20 15 20 30
Gröna oliver g   0 0 8 15
Tomatpuré g 2 2 2 3
Riven ost 28 % g 5 8 12 18
Näringsinnehåll 
Kcal  326 330 329 327
Fett g 32,5 31,9 29,9 25
Kolhydrater g 1,5 3,4 6,4 14
Protein g 6,6 7,2 8,2 10,6

 

Gör så här:

  • Vi börjar med att sätta ugnen på 165 °C. 
  • Sedan startar vi med pizzabotten. Förbered genom att vispa ihop ägget ordentligt.  
  • Alla ingredienser vägs noggrant för att få rätt mängd. 
  • Blanda KetoCal och vetemjöl med  rapsolja, vispat ägg och vatten i en liten skål och blanda samman till en deg.  
  • Lägg degen på ett bakplåtspapper och tryck ut eller kavla ut degen till en rund form.  
  • Hacka tomater och blanda dem med tomatpuré och ost i en skål 
  • Bred fyllningen över pizzabotten och strö över kryddor. Använd en slickepott för att få med alla ingredienser. 
  • När ugnen blivit varm gräddar du pizzan i 10-20 minuter tills pizzan har fått fin färg.