• Cancer
  • Middag

Gryta med champinjoner och spenat

Receptet är anpassat till olika ratio, (Ratio = fett i relation till kolhydrater + protein), för att kunna anpassas till så många som möjligt.  Fråga din dietist vad som passar dig.

Näringsinnehållet i den här rätten skiljer sig lite åt beroende på vilket recept-ratio du väljer. Fråga din dietist vad just du behöver. Och komihåg att alltid väga alla ingredienser noga.

Tisdåtgång och bra att veta:
Förberedelser 15 min
Tillagning 15-20 min
Kan frysas Ja

Antal portioner:
Receptet räcker till en portion.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

 

Ratio
4.1  3.1  2.1  1.1
Champinjon g 20 20 30 30
Grön paprika g 20 20 30 30
Salladslök g 5 5 10 10
Tomatpuré g 2 2 2 2
Tomater g 10 20 30 35
Spenat g 15 20 20 35
Potatis g 0 7 15 55
KetoCal 4:1 pulver g 18 17 16 12
Olja g 13 12 11 10
Curry 2 krm eller annan krydda 
Vatten g  5 5 5 5
Näringsinnehåll
kcal 259 252 250 248
Fett g 25,6 23,9 22,3 18,6
Kolhydrater g 2,5 4 6,3 13,1
Protein g 3,9 4,1 4,6 4,9

 

Gör så här:

  • Börja med att skiva champinjoner, strimla paprikan och skär löken i bitar.
  • Häll olja i pannan
  • Väg grönsakerna och stek dem tillsammans med tomatpurén på medelvärme i 5 min.
  • Tillsätt sedan tomater i tärningar, curry och spenat och låt det småkoka på låg värme i 10-15 min. Tillsätt eventuellt lite vatten.
  • När grytan puttrat klart blandar du KetoCal med vatten och rör ner blandningen i grytan.
  • Och nu är det klart att servera!