• Lunch
  • Ketogen kost
  • Middag

Grissini

Receptet är anpassat till olika ratio, (Ratio = fett i relation till kolhydrater + protein), för att kunna anpassas till så många som möjligt.  Fråga din dietist vad som passar dig.

Näringsinnehållet i den här rätten skiljer sig lite åt beroende på vilket recept-ratio du väljer. Fråga din dietist vad just du behöver. Och komihåg att alltid väga alla ingredienser noga.

Tidsåtgång och bra att veta:
Förberedelse: 20 min
Tillagning: 10 min

Antal portioner:
Receptet räcker till en portion

Betygsätt detta recept
1 recensioner
Dela recept

Ratio
Ingredienser: 4.1  3.1  2.1  1.1 
KetoCal pulver g 16 15 15 10
Vetemjöl g   0 2 4 10
Bakpulver g   1 1 1 1
Vispat ägg g   7 7 10 17
Tomatpuré g   1 1 1 1
Olja g   10 10 7 5
Parmesanost g 3 4 5 12
Näringsinnehåll 4.1 3.1 2.1 1.1
Kcal 226 231 220 229
Fett g 22,7 22,3 19,9 17,4
Kolhydrater g   1,2 2,6 4,1 8,6
Protein g 4,5 4,9 5,8 9,4

 

Gör så här:

  • Börja med att sätta ugnen på 180 ° C.
  • Väg upp och blanda sedan de torra ingredienserna KetoCal, bakpulver, parmesan och vetemjöl i en skål.
  • Vispa och väg ägget. Blanda sedan med tomatpuré och olja.
  • Tillsätt lite vatten om degen blir för torr.
  • Rulla försiktigt ut degen till en långsmal rulle, platta till och skär i lagom långa bitar. Om du vill kan du krydda med lite örtkryddor. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i ca 6-8 min tills de är gyllene i färgen. Låt dem svalna på bakplåten och sedan är de klara att serveras!

 

Se vår video hur du tillagar receptet: