• Lunch
  • Ketogen kost
  • Middag

Kyckling med curry

Receptet är anpassat till olika ratio, (Ratio = fett i relation till kolhydrater + protein), för att kunna anpassas till så många som möjligt. Fråga din dietist vad som passar dig.

Näringsinnehållet i den här rätten skiljer sig lite åt beroende på vilket recept-ratio du väljer. Fråga din dietist vad just du behöver. Och kom ihåg att alltid väga alla ingredienser noga.

Tidsåtgång och bra att veta:
Förberedelser: 10 min
Tillagning: 20 min
Kan frysas: Ja

Antal portioner:
Receptet räcker till en portion

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ratio
Ingredienser 4.1  3.1  2.1  1.1 
Kyckling g 25 30 35 55
Champinjon g 10 15 15 20
Grön paprika g 10 15 15 20
Gul lök g 5 10 10 15
Tomatpuré g 3 6 6 7
Ris, torrvikt g 0 0 5 12
KetoCal 4:1 pulver g 10 10 10 10
Olja g 30 27 24 17
Kokosmjölk g 20 25 25 30
Vatten g 10 10 10 10
Curry 1 krm
Näringsinnehåll
Kcal 418 416 412 414
Fett g 42,1 40,3 37,5 32
Kolhydrater g 2,3 3,6 7,5 13,9
Protein g 8,2 9,8 11,3 16,8

 

Gör så här:

  • Förbered ingredienserna genom att skära kycklingen i bitar och hacka champinjon, paprika och lök i den storlek du vill ha dem.
  • Väg och häll oljan i en varm stekpanna. Använd gärna en liten stekpanna.
  • Tillsätt sedan de vägda ingredienserna; kyckling, champinjon, paprika, tomatpuré och lök. Stek på medelvärme i 10 min.
  • Tillsätt sedan curry och kokosmjölk samt vatten och låt det småkoka i ytterligare 10 min på svag värme. Krydda med salt och peppar.
  • Sist rör du ner Ketocal, som inte ska koka, och sedan är det klart att servera.

 

Se vår video hur du tillagar receptet: